måndag 1 september 2008

En solig dag ute till havs!

I lördags var Clara och jag ute med pappas båt, sillabjörn! Coolt namn va! vi lämnade huset vid 8.00 och var framme i Lindnäs vid 9.30. Ligger utanför Oskarshamn. Clara var inte så himla förtjust över att behöva vakna och sedan sätta sig i en bil i 1,5 timme. När vi väl var framme och parkerat bilen, hade hon skrikit och gråtit och haft ont i magen 1000 gånger. Jo, det var faktiskt lite synd om henne. Fast lite väl grinigt för en sån usel sak egentligen som att sitta i en bil. Men, men allt blev bra när hon fått hoppa på båten och fått lite "jojje" (Yoggi) och macka i magen. Som jag brukar säga "Är clara glad är mamma glad"

Vädret var verkligen på vår sida, klarblå himmel och så frisk luft....yeeee jag älskar havet. Pappa startade båten och vi gav oss iväg, Clara hjälpte till att köra lite, tur att havet är djupt...haha. Så det inte finns några stenar att köra på

Lade till vid en ö och tog fram filten och la oss på berget. Clara ville fiska lite men tålamodet var kort, "inte roligt mamma, finns inge fisk" Efter typ 1 minut. Ja, ja men hon underhöll sig rätt bra på berget, men ville helst va inne i båten. Ellen och jag kastade lite men fisken var sur, det var nog för varmt i luften.

Pappa plockar ner fiskeutrustningen...storfiskare som vi är 

Lilla älsklingen solade på berget, och var lite bekymrad över att fisken inte ville äta masken 

Clara och Ellen är ute och "puttra" med Sillabjörn Jr. Fast det var läskigt tyckte Clara, hon ville åka den stora båten istället, så söt!

Och sen hände det som jag inte trodde kunde hända mer. Känslan när en gädda hugger på draget och försöker ta sig loss, Man måste uppleva det för att förstå. Och givetvis tog batteriet i kameran slut så bilden är från pappas mobil. 2,5 kg gädda, nu är du inte ensam Lenny...hehe. Detta var mitt mål med hela resan. Så när lill knodd nr 2 är född så blir det gäddmiddag. Fast vi ugnsteker endast fileerna. Huvudet och dess härliga inälvor har några glada måsar kalasat på!

efter en underbar dag på sjön var Clara såå trött, så vi åkte in till lindnäs igen och grillade lite. Sedan bar det iväg hemåt. Clara sov 1 minut efter att vi lämnat parkeringen. Det är jobbigt att vara på sjön!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar