söndag 11 oktober 2009

Leilas pizzadegs recept slår allt!

Har verkligen hittat bästa receptet på hemmagjord pizzadeg. Då jag tycker att pizzadegen oftast blir tung och kompakt, så har Leila räddat mig. En mer luftig och lätt och framförallt sååå god pizzadeg finns inte. Jag kan garanterat rekommendera denna!

Färdigt på: 35 min Ingredienser

50 g färsk jäst

2 tsk socker

1 tsk flingsalt

0.5 dl olivolja

3 dl ljummet vatten

7 dl vetemjöl special (behöver inte vara special) 

Gör så här

1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.

2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.

3. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.

Gör sen din egna pizza, ett tips är: Egen god hemmagjord tomatsås, parmaskinka, soltorkade tomater och feta ost.......mmm....så gottigott!!

Sätt ugnen på 225 och låt pizzan stå inne 15-20 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar